Ismét lesz szinkronszemle Debrecenben

Debrecen, 2014. március 3., hétfő (MTI) - Az 1964-ben útnak indított, de a nyolcvanas években megszűnt szinkronszemle ismét életre kel Debrecenben: március 6. és 8. között, a Debreceni tavasz programsorozata keretében az Apolló moziban rendezik meg a magyarul megszólaló külföldi filmek seregszemléjét - közölte a város polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos szerint a magyar szinkron a világ legszínvonalasabb szinkronja, a mostani szemlén tíz versenyfilm szerepel majd.

Jelen lesz a debreceni szinkronszemlén Arnold Schwarzenegger magyar hangja, Gáti Oszkár; Meryl Streep hangja, Ráckevei Anna; Leonardo DiCaprio magyar hangja, Hevér Gábor; Jonah Hill hangja, Elek Ferenc; valamint Shrek, Vin Diesel és Forest Whitaker magyar hangja, Gesztesi Károly.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: a szemle első két napján a versenyfilmek mellett Szinkronban a világgal címmel rendeznek konferenciát a szinkronfordítás műhelytitkairól. A konferencia keretében több kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül szinkronszínészek, szinkronrendezők, dramaturgok, stúdióvezetők részvételével - tette hozzá.

Március 10. és 18. között az Apolló mozi kistermében bemutatják az összes alkotást, amelyet az idén az amerikai filmakadémia ítészeinek szavazatai alapján a legjobb film díjára jelöltek.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.