Húsz előadás a Nagyerdei Szabadtéri Játékokon

2019-ben mintegy 17 ezer, tavaly több mint 13 ezer néző volt

Tíz társulat húsz előadását láthatja a közönség a nyáron Debrecenben június 8. és szeptember 9. között az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokon - közölték a szervezők a helyszínen sajtótájékoztatón szerdán.

Papp László polgármester a városfejlesztés intenzív időszakának nevezte a mostanit, amikor két színház fejlesztése zajlik Debrecenben: teljesen megújul a Csokonai Nemzeti Színház épülete és javában tart a Latinovits Színház kialakítása is. Amíg elkészülnek ezek a beruházások, a nagyerdei szabadtéri színpadra irányul a figyelem, amely méltó környezetben tudja fogadni a színházlátogatókat - tette hozzá a polgármester.

Gemza Péter, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója hozzátette: társulatuk minden korábbinál intenzívebben vesz részt a játékokon, kilenc előadást mutatnak be. Ezek közül kiemelte a Tesztoszteron, A Pál utcai fiúk és a Csárdáskirálynő előadásit, valamint az Óz, a csodák csodája című bemutatójukat.

Hozzátette: nyolc vendégtársulat tíz produkcióval lép a közönség elé. Felsorolása szerint egy-egy bemutatóval ott lesz a nyári játékokon a Madách, a Thália, a Játékszín, a nagyváradi Szigligeti Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a Recirquel társulat és a Centrál Színház.
Bódor Edit főszervező emlékeztetett arra, hogy tavaly elmaradt a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Csíksomlyói passió bemutatója. Az előadást a szabadtéri játékokon láthatja majd a közönség augusztus 13-én Debrecen főterén, a református Nagytemplom előtti Kossuth téren. Hozzátette: a nagyerdei szabadtéri színpad május utolsó vasárnapján, a gyermeknapon fogad először látogatókat, a gyerekek a debreceni Vojtina bábszínház produkcióját tekinthetik majd meg.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei műsorterve:

Az idei színházi programsorozatban 8 vendégtársulat 10 produkciójában, a Csokonai Színház 9 előadásában és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok egy saját, ősbemutatójával együtt – idén mindösszesen 20 színházi előadás lesz látható a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A színházi évad műfaji keresztmetszete: klasszikus és kortárs, illetve magyar és külföldi vígjáték, bohózat, kabaré, kortárs balett, néptáncjáték, misztériumjáték, zenés játék és musical.

9 prózai előadás (vígjáték, romantikus komédia, kabaré): Thália Színház |OSCAR, Csokonai Színház | TESZTOSZTERON, Játékszín | A SZŐKE CIKLON, Centrál Színház | HÁZASSÁGI LECKÉK KÖZÉPHALADÓKNAK 2. Madách Színház | PÁRATLAN PÁROS 2. (2), Szigligeti Színház | LILA ÁKÁC, Orlai Produkciós Iroda | VÁLASZFALAK (2),

5 zenés előadás (musical, zenés misztériumjáték): Csokonai Színház | A PÁL UTCAI FIÚK (2), Csokonai Színház | ÓZ, A CSODÁK CSODÁJA (2), A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója | CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ

2 táncelőadás (újcirkusz, néptáncjáték): Recirquel Társulat | MY LAND, Nagyerdei Szabadtéri Játékok | TŰZLILIOM

4 operett, opera: Csokonai Színház | CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ, Csokonai Színház| OPERALIGET (2)

A Debrecen kártya használatával, idén először lehet kedvezménnyel jegyet vásárolni a Nagyerdei Szabadtéri Játékokra. A kedvezmény mértéke: 500 Ft. Egy kártyával csak egy jegyet lehet vásárolni. A Debrecen kártyát a Kölcsey Központ, a Nagyerdei Szabadtéri Színpad jegypénztárában és a Tourinform irodában egyaránt elfogadják a jegyvásárláskor.

Ismételten igénybe lehet venni a közönségnek a térítésmentes közlekedésnek a lehetőségét előadás előtt és után, sőt a hosszabb előadások után az 1-es villamos vonalán különjárat indul!

Bővebb információ: www.nagyerdeiszabadteri.hu

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.