A hajrában mindent vitt a DEAC

Harrison megállíthatatlan volt  Fotó: Deac Kosárlabda

Zsinórban harmadik meccsét is behúzta a Debreceni Egyetem férfi első osztályos kosárcsapata. Szombat este Kovács Adrián együttese három végigszenvedett negyed után az utolsó játékrészben tizenhat pontot vert a vendég Sopron gárdájára.

Az Oroszlányban megszerzett sima győzelem után ismét hazai pályán kellett bizonyítania Polyák Lászlóéknak. A hűség városából érkező ellenfél kispadjára eltiltás miatt nem ülhetett le az edző Sabáli Balázs.

Tóth Ádám hamar hátára vette a fekete-fehér alakulatot és gyorsan vezetést szerzett a Debrecen, de a pontatlan kísérleteknek és a szervezetlenné váló kosárlabdának köszönhetően hamar fordított az SKC. A hirtelen jött hidegzuhanyból ismét magára talált a teltház előtt játszó cívisvárosi csapat és Borisovék visszaszerezték a vezetést. A negyed végén 19-18-at mutatott az eredményjelző.

A második felvonás elején megint lankadni kezdett a figyelem és a hibákkal teletűzdelt védekezés sorra engedte a könnyű kosarakat a soproniaknak, de Armwood feltartóztatta az ellenfél lendületét. Manigat egyenlített, majd szorossá vált a meccs. A négy negyed alatt 9 pontot jegyző Pitts kikapcsolása nehéz feladatnak indult, de sikerült, ennek pedig meg is lett az eredménye. A DEAC 41-38-as vezetéssel vonult félidőre.

A harmadik játékrészben újból hidegzuhanyt zúdított vendéglátóira a Bors Miklós vezette soproni alakulat, Costáéktól pedig egyelőre csak zárkózásra futotta. Manigat szokásához híven lesből bezúgatott egy hármast, majd Costa követte példáját, az utolsó etapra fordulva pedig újból a DEAC-nál volt az előny. Az állás 63-60.

Mintha kicserélték volna a csapatot, úgy robogtak át riválisukon a debreceniek. Harrison alley-oopját Armwood parádés mozdulattal húzta be. Innentől kezdve csupán nézték a soproniak a Debreceni Egyetem gáláját. A különbség már a húszat is elérte, amiből a lefújásra tizenhat meg is maradt. A végeredmény: 87-71.

A Kaposvár ellen csekély különbséggel megszerzett győzelem és az OSE otthonában aratott diadal után továbbra is veretlenek a fekete-fehérek.

Kovács Adrián „fiaira” pénteken vár az újabb megmérettetés. 18 órától az eddig felemás szezont produkáló Szolnoki Olajbányász otthonában küzdenek meg a negyedik sikerért.

Barna Marci

DEAC - Sopron KC 87-71 (19-18, 22-20, 22-22, 24-11)

DEAC: Costa 7/3, Manigat 12/6, HARRISON 17/9, ARMWOOD 11, TÓTH 16

Csere: BORISZOV 19, Polyák 3/3, Bognár 2, Somogyi -.

Edző: Kovács Adrián

SOPRON: Thompson 5/3, Supola 8, Jones 14, RIVERS 16/6, CARTER 17.

Csere: Pitts 9, Takács N. 2, Molnár M.

Edző: Bors Miklós

Kovács Adrián: Nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, a harmadik negyedig enerváltan játszottunk, rengeteg második esélyt engedtünk az ellenfelünknek.  A Sopron két hátvédén való védekezésünk előtt emelem a kalapom, de ezen kívül nem mindig azt csináltuk, amit megbeszéltünk. A végére agresszívabban kezdtünk védekezni, ami gyorsabb és effektívebb támadásokhoz vezetett, így sikerült nyernünk.

Bors Miklós: Két és fél negyeden keresztül tudtuk azt a játékot hozni, amit szerettünk volna, az alsó poszt védését egész jól megoldottuk, és a kiosztásoknál megfelelően semlegesítettük Boriszovot. Ahogy fáradtunk, a reakcióidőnk is lassult, katasztrofálisan dobtunk, a csapatjátékunk pedig szétesett.

(forrás: DEAC Kosárlabda)

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.