Hajdú-Biharban négy párt állított megyei listát

Debrecen, 2014. szeptember 10., szerda (MTI) - Négy párt állított listát Hajdú-Bihar megyében, a sorsolás alapján a szavazólapon első helyen a Demokratikus Koalíció (DK), a másodikon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt (Jobbik), utána a Magyar Szocialista Párt (MSZP), majd a negyedik helyen a Fidesz-KDNP szerepel - közölte a területi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Lipták János tájékoztatása szerint öt jelölőszervezet igényelt jelölőíveket, de csak négy adta le, mind a négyet nyilvántartásba vették. Az Együtt - A Korszakváltók Pártja visszaadta a jelölőíveket, de listát nem jelentett be, így az Együtt nem indul megyei közgyűlési helyekért Hajdú-Biharban.

A hajdú-bihari közgyűlésnek 24 tagja lesz, a DK listáján 13 név, a Jobbikén 30, az MSZP listáján 24 jelölt, a Fidesz-KDNP listáján 25 név szerepel. Az önálló listaállításhoz 1369, a közös listához 2737 ajánlás kellett a megyében.

 A DK hajdú-bihari listáját Tóth József, Polgár város polgármestere vezeti, a Jobbik listájának élén Mohácsi László volt református lelkész áll, az MSZP-lista leső helyén Bódi Judit, a párt megyei alelnöke kapott helyett, míg a Fidesz-KDNP közös listáját Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere vezeti. Utóbbit a leendő közgyűlés elnökeként nevezte meg a jelölőszervezete.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.