Gyermekrák Alapítvány: A floridai ház titka

Budapest, 2014. március 19., szerda (MTI) -  A Gyermekrák Alapítvány Kuratóriuma elnökének vagyoni és jövedelmi viszonyait illetően nincs titkolnivalója. Balogh István magánszemélyként, adózott jövedelméből vásárolta a sajtóban megjelent ingatlant - reagált az alapítvány az MTI-nek az Index hírportálon Floridában is van háza a gyermekrákos Baloghnak címmel szerdán megjelent cikkre.

Az Index azt írta, hogy „saját villája van az Egyesült Államokban az adományokat gyűjtő Gyermekrák Alapítvány vezetőjének, a kétszintes floridai lakóépületről azonban még a szervezet gazdálkodása körül zajló vitákban sem tett említést”

„Balogh István másfél évtizedes alapítványi ténykedése alatt hivatalosan 40-50 milliós fizetést tehetett zsebre, ingatlanjai viszont ennél jóval többet érnek” - közölte a hírportál.

A cikk szerint a floridai Lee megye önkormányzata az Index kérdésére megerősítette: a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét 2011-ben bejegyezték a település nyugati részén, egy tóparti lakóparkban található 150 négyzetméteres ház kizárólagos tulajdonosaként.

A Gyermekrák Alapítvány elnöke, valamint ügyvédei által jegyzett közleményben az áll, hogy Balogh István magánszemélyként - korábban az adóhatóság által is ellenőrzött - adózott jövedelméből vásárolta a cikkben hivatkozott ingatlant, amelyben ingyenesen biztosít irodát a Children Cancer Foundation Inc. részére.

Kiemelték továbbá, hogy Balogh István vagyoni és jövedelmi viszonyaival kapcsolatos adatainak az „érintett hozzájárulása nélkül történő jogosulatlan kezelése” a magánélet és a magántitok védelméhez fűződő jogok megsértésének minősül.

A Gyermekrák Alapítvány gazdálkodásával, illetve a saját vagyoni és jövedelmi viszonyaival kapcsolatos tények hamis színben történő feltűntetése esetén valamennyi érintett sajtószervvel szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket - olvasható a közleményben.

Az Index tavaly decemberben írt arról, hogy Balogh István az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira használja. Balogh István akkor közölte: jogi lépéseket fontolgat a „méltatlan médiatámadások” miatt.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.