Gyenge játék, súlyos vereség

Thames öt pontot hozott össze  Fotók: MKOSZ

A DEAC-Tungsram férfi kosárlabdacsapata szombat este a Szombathely otthonában vendégszerepelt. A sárga-feketék az első pillanattól uralták a mérkőzést, és esélyt sem hagytak ellenfelüknek.

A Debreceni Egyetem kosarasai meglepetésgyőzelemmel megerősíthették volna helyüket a felsőház ötödik pozíciójában, mielőtt a Magyar Kupa előtti utolsó, hazai meccsükre koncentrálnak. A Szombathely célja pedig címvédést jelentő listavezető helyének magabiztos megőrzése volt – a papírforma is emellett szólt.

A találkozó úgy kezdődött, ahogy a papírforma jósolta. A bajnoki címvédő az első perctől kezdte felőrölni a DEAC védelmét. A védőjátékosok óriási területet hagytak a hárompontos vonalon kívül álló játékosnak, ezt kihasználva csapata vezérévé lépett elő Clark, aki egymás után szórta a triplákat. A túloldalon is érkeztek sikeres távoli kísérletek, Josh Hagins és Valerio-Bodon Vincent révén, ám ez csupán zárkózásra futotta. Már az első negyedben kétszámjegyűre növelték előnyüket a sárga-feketék. A Debrecen nem sziporkázott, különösen nem saját palánkja alatt, a Falcónak minden sikerült. Tíz perc kosárlabdát követően 32-18 volt az állás. A folytatásban jelentősen szorított védekezésén a vendég alakulat, némi fejtörést okozva a szombathelyieknek. Djordje Drenovacék középtávoli kosarakkal csökkentették is hátrányukat, sőt, kimondottan szelíd, de eredményes taktikát választottak Berényi Sándor tanítványai, ezt pedig a mindössze 5 jelzett szabálytalanság is mutatta. Ám az eladott labdák és a technikai bakik így is megbosszulták magukat, Perl zsákolt, a cívisvárosiak hátránya pedig ismét nőni kezdett, a nagyszünetre 46-32-vel vonultak a felek. Sem mezőnyből, sem büntetőből nem volt megnyugtató az egyetemiek dobóformája.

A harmadik negyedben folytatódott az álmos, szervezetlen játék a DEAC részéről. Az első félidőhöz képest is megszaporodtak a figyelmetlenségből fakadó hibák, amelyeken a Falco kapott, és rendre meg is bosszult. A felvonás felénél Tóth Ádám lecserélése némileg lendületet adott a csapatnak, de érdemben nem sikerült közelebb kerülni a vendéglátókhoz. Az egykori debreceni Somogyi Ádám három védő között is értékesíteni tudta ziccerét a vendégek palánkja alatt. Az utolsó felvonásra gyakorlatilag nem maradt kérdés. Bár a hajrához érkezve Polyák László még beszórt egy kosarat, amellyel „csupán” 13-ra csökkentette alakulata hátrányát, a fekete-fehéreken már inkább az érződött, már nincs is meg az akarat. Visszaút pedig nem volt. A végeredmény: 80-70.

A DEAC-Tungsram következő megmérettetése március 26-án esedékes. Szombat este a Kecskemét alakulata látogat az Oláh Gábor utcára. A következő héten pedig nem rendeznek bajnoki összecsapást, hiszen a Magyar Kupa küzdelmeit vívják majd Debrecenben, a Főnix Arénában.

Barna Marci

 

DEAC: HAGINS 11/9, Thames 5/3, Valerio-Bodon 3/3, Dzseletovics 10/6, Tóth 8 csere: Aska 11, DRENOVAC 13, Kovács -, Polyák 9/3, Kerpel-Fronius -.

Berényi Sándor: Nagyon puhán játszottunk, és ez látható is volt. 6 büntetőt dobott a hazai csapat, ami a Mi fault menedzsment hibánk volt. Sokkal keményebben kell játszanunk! Talán akkor szorosabbá tehettük volna a meccset. A Falconak sok sikert kívánok.

Milos Konakov: Gratulálok a csapatomnak, mert fegyelmezetten, jól játszottunk. 30 percen keresztül irányítottuk a meccset és biztos előnyt építettünk ki. Kicsit a 4. negyedben akadozott a játék - ami miatt kicsit elégedetlen vagyok -, ami belefért. Erre azért a későbbiekben oda kell figyelnünk. Most következik egy szerdai BL összecsapás, amire maximálisan fel akarunk készülni és méltón befejezni a sorozatot. Ez most a legfontosabb!

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.