Gurmai Zita aláírna a gyed extra "megvédéséért"

Budapest, 2014. január 12., vasárnap (MTI) - Gurmai Zita szerint a Fidesz kampányt akar építeni egy "félremondására". Az MSZP-s európai parlamenti (EP) képviselő közölte: ő maga is szívesen aláír a gyed extra "megvédéséért".

 

    Gurmai Zita kampányfogásnak tartja, hogy a Fidesz női tagozata aláírásgyűjtésbe kezd, hogy megvédjék a gyed extrát.  Az álírásgyűjtést Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz női tagozatának elnöke jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, Gurmai Zitának a gyed extra megszüntetéséről szóló nyilatkozatával magyarázva az akció elindítását. 

    Gurmai Zita erre reagálva az MTI-hez ugyancsak vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: "már aznap tisztáztam, hogy kiállok a gyed extra mellett, mint ahogy az MSZP is a kezdetektől támogatta azt." Emlékeztetett, hogy 2006-ban az MSZP vezette be a gyes és gyed melletti munkavállalást. Az MSZP-s politikus szerint "álszent dolog", hogy a Fidesz a szocialistáktól akarja megvédeni azt a kedvezményt, amit eltörölt és csak a választások előtt hozott vissza. "Ha most aláírást gyűjtenek a gyed extra +megvédéséért+, az rendben. Akkor valószínűleg nem akarják újra eltörölni. Én ezért is szívesen aláírom - ha kell elsőként" fejtette ki az MSZP-s politikus. Hozzátette, hogy már beszélt is Pelczné Gáll Ildikóval az ügyben.

   Gurmai Zita szerint a Fidesz női tagozata jobban tenné, ha ilyen kampányfogások helyett a nők problémáinak megoldásával foglalkozna: a növekvő gyermekszegénységgel, a bölcsődei férőhelyekkel, amelyeknek nem csak a száma alacsony, de a Fidesz fizetőssé is tette őket.MTI 2014. január 12., vasárnap 18:00
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.