Grafikák a zeneművészetin

Börcsök Attila grafikája

Október 12-én 15 órakor nyílik meg Börcsök Attila grafikusművész kiállítása a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara galériájában. A megnyitót László János grafikusművész tartja. Közreműködnek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói.

A Nyíregyházi Tanárképző Főiskola elvégzése után művésztanárként dolgozó Börcsök Attila több kiállítást jegyzett már. 2012-ben a Debreceni Egyetem alapításának 100. évfordulójára az Élettudományi galériában rendezett nyitó tárlaton tizennyolcan, köztük a grafikus művész grafikáit láthatta a nagyérdemű. Nyíregyházán 2013-ban mutatta be alkotásainak egy válogatását. Művésztáborok rendszeres részt vevője. A 2009-es Bálványosi Művésztábor meghívóján szerepel Börcsök ex librise, sőt, ő szerkesztette a plakátját is. 2012-ben meghívták a Művészetek Erdeje, Művésztelep (Inárcs) alkotó táborába. Idén a Gyergyószárhegyi Művésztelep (VI. Nemzetközi Grafikai Műhely) vendége volt.

A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola művésztanára a klasszikus, hagyományos grafika képviselője. A jelen modern világában a számítógép segítségével bármilyen grafikai alkotás könnyen előállítható. A hagyományos technikával készülők időigényesek, komoly munkát és technikai tudást igényelnek. A grafikai alkotás ettől művészet, nem pedig „iparilag” előállított termék. Munkáit magas és mélynyomással készíti. Művei között linómetszetek is megtalálhatók, mint például a Debreceni Egyetem főépületéről készült munka.    

Börcsök Attila tavaly vált a MAOE (Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete) tagjává. A taggá válás is egyik apropója a vasárnap nyíló tárlatnak, melyen mintegy harminc munkája tekinthető meg. A kiállítás november 14-ig minden nap 08.00 – 20.00 óra között látogatható.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.