Gála, száz pont, Amigo-tripla

Manigat egyszer-kétszer kiakadt a téves játékvezetői döntés miatt  Fotó: DEAC Kosárlabda

A DEAC férfi kosarasai a Zetét is térdre kényszerítették vasárnapi, Debrecenben rendezett találkozójukon. A tét hatalmas volt, hiszen az a csapat maradt versenyben a rájátszásért, amelyik győztesen hagyta el a pályát.

Berényi Sándor gárdája 100 pontig jutott el, amire mindössze 79 egységnyi zalai válasz érkezett. A meccs legmeghatározóbb szereplője az a Daniel Amigo volt, aki szezonja talán legparádésabb estéjét produkálta. Négyszer zsákolt, 7 lepattanót gyűjtött, mellette a betörni kívánó vendég játékosoknak esélye sem adódott a pontszerzésre. Az argentin magasembert a hajrában felelőtlenül hagyták magára a vonalnál, éppen akkor, amikor a DEAC 97 pontnál járt. Amigo habozott néhány pillanatig, majd elszánta magát és rádobta, a labda pedig akadály nélkül a hálóba szállt. A csarnok tombolt a Debreceni Egyetem százasa és Dani triplája láttán. 27-es VAL értékkel zárta az estét.

Lecsorgók terén csak Ivosev tudta dél-amerikai csapattárát túlszárnyalni. Toma 13 alkalommal gyűjtötte be a palánkot elhagyó labdákat. 13 pontot szerezve 18-as indexértéket hozott össze.

Jay Manigat és Milos Borisov ezúttal sem okozott meglepetést. Előbbi 3 triplát, összesen 15 egységet gyűjtött, a montenegrói légiós 5 hármassal együtt 25-nél állt meg. Borisovot Berényi Sándor az összecsapás második felében inkább pihentette, előretekintve ezzel az utolsó küzdelemre.

A ZTE számára vereségével biztosan elúszott a play-off reménye. Nekünk sem egyszerű a dolgunk: egy esetleges Kecskeméten összehozott diadal mellett a Zalakerámiának otthon győznie kellene a Sopron ellen, hogy ott legyünk a nyolc között.

A Hírös város Messzi István Sportcsarnokában szerdán 18 órától lépnek pályára Bognárék.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.