Felújították a gyermekrehabilitációs központot Debrecenben

Debrecen, 2014. június 11., szerda (MTI) - Felújították a 23 éve működő gyermekrehabilitációs központot Debrecenben, a csaknem 300 millió forint európai uniós támogatásból elkészült beruházást szerdán sajtótájékoztató keretében adta át Papp László, Debrecen stratégiai fejlesztésekért felelős alpolgármestere és Lampé Zsolt, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Papp László kifejtette: a központ az egyetemi klinikák, a Kenézy kórház és a városi egészségügyi szolgálat együttműködésének eredményeként több mint 800 gyerek egész napos ellátásáról gondoskodik.

A 200-as várólista arra készteti az intézményeket, hogy tovább fejlesszék a komplex ellátást biztosító rehabilitációs központot - tette hozzá az alpolgármester.

Lampé Zsolt mintaértékűnek nevezte az önkormányzat és az egészségügyi intézmények együttműködését a gyermekrehabilitációs ellátás terén.

Kiemelte, hogy a fogyatékos, vagy rendellenességgel született gyerekek rehabilitációja már a gyermekklinika koraszülött osztályán megkezdődik, majd a gyerekek ellátást a rehabilitációs központban folytatják, ahol 18 éves korig kezelik őket.

Az intézmény komplex ellátást biztosít a gyógytornától a pszichológiai kezeléseken át a különféle speciális egészségügyi ellátásokig - tette hozzá.

Az MTI érdeklődésére Lampé Zsolt elmondta: ugyancsak pályázati forrásból ősszel megkezdődik a Kenézy-kórházban a felnőtt rehabilitációs osztály felújítása. A munkálatokra mintegy 600 millió forint támogatást nyertek.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.