Felelőtlen muskátlik

Vasárnap reggel kis csoportosulásra lettem figyelmes az ablakom alatt. Izgatott emberek álltak körül a járdán valami fekete kupacot, többen felfelé mutogattak, volt, aki mobiltelefonján beszélt, zaklatottan gesztikulálva. Hamarosan megtudtam a részleteket én is: egy balkonláda zuhant a negyedikről a járdára, jelentős károkat okozva a díszburkolatban.

„Újabb szombat esti díszkő-baleset!” – harsogta a másnapi újság. A ládában három fiatalkorú muskátli tartózkodott, akik a zuhanás után azonnal életüket vesztették. A helyszínelő rendőrök a szétszóródott virágföldben két üres tápoldatos üveget, fél ballon lombtrágyát és egy kevés füvet találtak. Nem kétséges tehát, hogy nem beszámítható állapotban voltak a baleset pillanatában. A rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint, a tanúk meghallgatása és az események rekonstruálása után szinte bizonyosra vehető, hogy a debreceni virágkarneválról érkeztek haza az áldozatok, ahol az erkélyen folytatva a mulatozást, véletlenül billenhettek át a korláton, a ládával együtt.

A baleset helyszínének helyreállításánál aztán különös, mondhatni szerencsés fordulatot vett a szomorú esemény. A tűzoltók a balkonláda roncsainak felemelésekor a törmelék alatt egy összetört csigaházat találtak. Keresőkutyákat küldtek a romok alá, ahonnan szinte sértetlenül szabadították ki a ház tulajdonosát. Megfigyelésre kórházba szállították, ahol készségesen válaszolt az újságírók kérdésére. Elbeszélése a baleset utolsó másodperceiről hátborzongató részletekre világít rá: a csiga tisztán látta a felé zuhanó ládát és a benne ülő fiatalkorúakat, akik közül ketten már eszméletlen állapotban voltak, a harmadik pedig a „Virágeső hulljon le rád” kezdetű slágert üvöltve egyenesen a csigaház felé kormányozta a járművét. (A rendőrség jegyzőkönyvben rögzítette a gondatlanságból elkövetett csigaölési kísérlet és szándékos rongálás tényét.)

A csiga lélekjelenlétének köszönheti életét: villámgyorsan felmérte a helyzetét, kiszámolta, hogy a becsapódás körülbelül két másodperc múlva esedékes, de neki legalább tíz másodpercre lenne szüksége, hogy félreugorjon. Ezért gyorsan visszahúzódott a házába, ám mielőtt felhívhatta volna a rendőrséget, már bekövetkezett az ütközés. Háza ripityára tört, biztosítása nem volt rá.

Lapzárta után érkezett a hír: a dorbézoló muskátliknak volt egy negyedik társuk, egy szál rózsa. Vallomásában megerősítette, hogy nagyon részegek voltak, nem is emlékszik semmire. Így azt sem vette észre, amikor a baleset történt, mert miután összehányta az erkélyt, a takarítással volt elfoglalva. „Felelős vagy a rókádért” – mondta a rózsa.

Egy méhecske is feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen fiatalkorú részeg muskátlik ellen, akik vasárnap hajnalban szexuálisan zaklatták őt. Arra kényszerítették, hogy porozza be mindhármukat. A méhecske által adott személyleírás egyezik a balesetben elhunyt muskátlikéival, ám az események tragikus végkifejlete miatt az eljárást beszüntették.

A méhecske és a csiga ügyvédje fellebbezett.

Hidvégi - dalnokytól

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.