Fejlemények lehetnek a Kovács-ügyben

Budapest, 2014. május 28., szerda (MTI) - Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke nyilvánosságra hozná a kémgyanúba keveredett Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő ügyében tartott múlt hétfői zárt ülés jegyzőkönyvének azt a részét, amely Vona Gábor Jobbik-elnök és Kovács Béla meghallgatását tartalmazza.

Molnár Zsolt, a bizottság szerdai ülése után újságíróknak felidézte: az előző bizottsági ülésen a titkosszolgálatok, a Legfőbb Ügyészség képviselői adtak tájékoztatást, valamint meghallgatták Vona Gábort és Kovács Bélát. A bizottság elnöke azt mondta: a két politikus meghallgatásáról készült minősített jegyzőkönyvet megküldi az Alkotmányvédelmi Hivatalnak és a Belügyminisztériumnak, azt kérve, adjanak állásfoglalást, van-e nemzetbiztonsági kockázata, ha nyilvánosságra kerül. Ha nincs, akkor a bizottság nyilvánosságra hozza dokumentumot - tette hozzá.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja úgy nyilatkozott: azt szeretné, hogy az ülés teljes jegyzőkönyvének titkosítását oldják fel, hogy azt megismerhesse a közvélemény.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.