Feeling, siker, éremeső

47 koreográfia, 47 díj

A Feeling Táncstúdió alakulata az egyik legrangosabb táncverseny-sorozatban remekelt Hódmezővásárhelyen, a megmérettetés szombati játéknapján. Mondhatni, már-már menetrendszerűen taroltak az ifjú debreceni táncoshölgyek, és egész trófeagyűjteménnyel tértek haza.

A járványhelyzet miatt online térbe kényszerült „digitális” verseny után idén újra találkoztak egymással a résztvevők, és a helyszínen mérték össze tudásukat az UPDF nagyszabású eseményén. A Unity for Passion Dance Fest első versenyét 2019-ben rendezték. A nemzetközi táncfesztiválok alapját biztosító versenyrendszer megálmodója Király Béla showtánc világbajnok. A küzdelmeken nem az eredmény, sokkal inkább – ahogy a nevéből is kiderül – a táncművészet iránti szenvedély és a tánc közösségi élménye az elsődleges szempont. Az egyik legnagyobb cívisvárosi alakulat, a Feeling pedig minden alkalommal bizonyítja, hogy a lányok méltók a nemzetközi szintű elismerésre a színvonalas versenyeken.

Az egyesület számára ez az évad ráadásul különösen is rendhagyó, a csapat ugyanis 20 esztendős jubileumára készül. A Takács-Pántya Barbara vezette lányok a csaknem két évtized alatt a Virágkarneválok egyik ikonjává váltak, színesítik a yoUDay stadionshowműsorait, körbeturnézták az Öreg Kontinenst, és számos versenyen taroltak, szinte valamennyi kategóriában, amelyben elindultak. Nem volt ez másképp ezúttal sem. A UPDF állomása ezúttal Hódmezővásárhely volt. A Feeling Táncstúdió a kétnapos tudáspróba szombati napján összesen 47 alkalommal lépett színpadra, különböző látványos egyéni, páros és csoportos koreográfiákkal. A debreceni csapat „apácákat” is felvonultatott, vagy épp tánc formájában hívta életre például Az operaház fantomját. Megjelent a színpadon Kincsem, a magyar csodaló története, Hófehérke meséje, az egyik csapatos koreográfia pedig a Föld egészségének jelentőségére hívta fel a figyelmet egyedülálló mozdulatokkal és zeneválogatással. Ezek a koreográfiák azonban a versenyen utoljára keltek életre a nagyközönség előtt, a Feeling ugyanis már teljes gőzzel az új évadra készül.

Ám, mielőtt a következő idényre fordulnának a debreceni lányok, s tanáraik, utoljára bemutatva e táncaikat, éremesőt rendeztek. A szeptember 25-i versenynapról, Hódmezővásárhelyről 47 színpadra álmodott, eltáncolt koreográfiát követően 47 díjjal tértek haza. Ebből összesen 24-szer arany, tehát a legmagasabb fokozatot kapták, 13 ezüst és 6 bronz elismerést kaptak, illetve 4-szer részesültek negyedik helyezésben. A csapat alighogy hazaért, máris újra a publikum elé állt, hiszen a Nagy Táncválasztó programsorozataként a Dósa nádor téren is elkápráztatták a tánckedvelő közönséget.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.