Erős-e az országunk?

Modem

Sokan ostorozzák a kormányt, hogy az ország nem fejlődik eléggé, és ugyan mindig adni kell a kritikára is, hiszen azt átgondolva is előre lehet lépni, ám fontos nem elfelejteni azt sem, hogy országunkba mostanában igazán sok külföldi tőke áramlik be. TV-ből is halljuk ezeket, és az interneten is egyre több az ezzel kapcsolatos cikk.

A svájci Nestlé 13 milliárd forintért bővíti bükki gyárát, a német Bosch központjának felépítésre 30 milliárdot különített el, a dán Lego pedig 60 milliárdért fejleszt Nyíregyházán.

A legnépszerűbb befektetési terület az autóipar. Gondoljunk az Opel, Mercedes, Audi, vagy például a Continental nagyberuházásaira!

Az országba jelentős mértékű külföldi tőke áramlik, és ezt meg kell becsülnünk. Különösen fontos ez a munkahelyteremtés szempontjából.

Országunk gazdaságára jelentős hatással vannak tehát a külföldi beruházások. Nagy erő van ebben, mint ahogy a magyarok és más nemzetiségek harmonikus együttélésének megteremtése is fontos. Gondoljunk bele, hogy hány nemzetiség található meg az országban. Elismert nemzetiségek: cigányok, németek, szlovákok, horvátok, románok, ukránok, ruszinok, szerbek, szlovének, lengyelek, görögök, bolgárok, örmények. Valamint még vannak az el nem ismert nemzetiségek: zsidók, kínaiak, arabok, bunyevácok. Érdekesség, hogy némelyik el nem ismert nemzetiségnek a lélekszáma jóval meghaladja a kisseb, elismert nemzetiségekét. És hogy a teljesség meglegyen, ne feledkezzünk meg, az olaszokról, mint hazánkban élő történelmi kisebbségről.

Érdekes, hogy ha visszaemlékezünk most néhány igazán jelentős történelmi személyiségünkre, akkor eszünkbe juthat, hogy közülük is voltak más nemzetiségűek. Gondoljunk például Damjanich Jánosra, aki szerb honvéd vezérőrnagy volt, vagy pedig Pöltenberg Ernőre, aki osztrák származású tábornok volt, valamint I. Istvánra akinek a születésekor kapott neve (Vajk) türk eredetű.

Magyarország ereje az összefogásban rejlik, és fontos, hogy ezt ajánljuk a többi ország figyelmébe is. Nem szabad azt kommunikálnunk, hogy sereghajtó, vesztes ország vagyunk, mert különben még így könyvelnek el bennünket. Látni kell a fejlődést, mert igenis az országunk egyre fejlődik, még ha a kritikusok mindig találnak mit kritizálni. (Ami persze nagyon helyes!) Már jóideje az EU tagja vagyunk, érkezik a külföldi tőke az országba, és országszerte történnek fejlesztések is. Például a Széchenyi Terv is egy nagyszerű lehetőség, hogy Magyarország modernizálódjon.

Csak jól ki kellene használni a lehetőségeket…és a magyar tőkének is meg kellene mozdulnia!

Sz.L.

Hozzászólások

És nem kellett volna

És nem kellett volna felszámolni a liberális demokrácia intézméynrendszereit, és nem kellett volna egy iszonyatos katyvaszt alaptörvényként bevezetni, és nem kellett volna Kulturkampfba kezdeni, minden földet a haveroknak adni, Közgépköztársaságot létrehozni a Köztársaság helyett, maffiarezsimet kiépíteni stb. A többi részletplasztika, ide értve azt is, hogy Balogh Zoltán a Hiltonba hív szegény gyerekeket, és egy országnak nem fordul fel a gyomra tőle. Az eltelt években a beruházások 97%-a EU-s pénzek bevonásával valósul meg, miközben ez a rezsim idehaza Európa-ellenes szabadságharcot vív. Az elismert nemzetiségekről, hogy finom legyek, a pirézek jutnak az eszembe, akiket mi oly igen nem szeretünk... Fel kellene ébredni már, mielőtt a levegővételért is Felcsútra bekötött felelősöktől kell engedélyt kérni.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.