Emelnék a köztisztviselői illetményalapot

Budapest, 2014. július 1., kedd (MTI) - A Jobbik a köztisztviselői illetményalap emelését javasolja az Országgyűlésnek.

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján ismertette: a 2008 óta befagyasztott 38650 forintos illetményalapot az inflációval korrigált összegre emelnék, ami így 49226 forint lenne. Az emelést indokoltnak nevezte a közszolgálatban dolgozók nagyobb megbecsülést, elvándorlásuk megakadályozása érdekében.

A Jobbik arra is javaslatot tett, hogy az illetmény 25 százalékát teljesítmény bérelemként számolják el, ezzel ösztönözve a magasabb szintű teljesítményt.

Volner János emellett fontosnak tartja, hogy az állam átfogó jogi szabályozást készítsen a közszféra működésére vonatkozóan, s ezzel definiálja, milyen közfeladatokat szeretne az állam és az önkormányzat ellátni, pontosan milyen szervezeti rendszerben. Célként jelölte meg az e-közigazgatás széles körű elterjesztését is, hogy minél magasabb legyen a szolgáltatásokat interneten igénybe vevők köre. Megjegyezte: jelenleg jelentős lemaradás van ezen a területen Magyarországon, így az emberek számára kényelmessé, átjárhatóvá kell tenni az online ügyintézést.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.