Élen menetel a Lokomotív

Köszönet a nézőknek is  Fotó:dvsc.hu

Első helyről várja a másodosztályú bajnokság folytatását a DVSC labdarúgócsapata. Kondás Elemér tanítványai legutóbb Soroksáron játszottak döntetlent.

Ugyan a fővárosi produkció minőségében és végeredményében is elmaradt a várttól, továbbra is magabiztosan őrzi első helyét a gárda, elsősorban meggyőző hazai teljesítményének köszönhetően. Az idegenbeli fellépéseken viszont tényleg van mit csiszolni Kondás Elemérnek és stábjának. Elvégre a bajnokság eddig eltelt szakaszában egyszer sikerült a Debrecen táblákon túl fekvő arénából elcsenni a pontokat: akkor a Kaposvár volt a farkasétvágyú Bárány áldozata.

A Loki Donát névre keresztelt új közönségkedvence kettőt hintett a debreceniek élvonalbeli búcsújához alaposan hozzájáruló somogyiak kapujába. Előtte az Ajka ellen mesterhármast jegyzett, de beköszönt a Magyar Kupában, és a pécsiek ellen is fontos találatot ért el annak a Ferenczi Jánosnak a beadásából, aki robbanásszerűen teljesedett ki régi-új posztján, a középpályán. Gólpasszokkal, sok futással és ügyes megoldásokkal segítve csapatát, rácáfolva mindazokra, akik úgy gondolták, Korhut Mihály és Sós Bence visszatérésének ő lehet az elsőszámú vesztese.

A DVSC menetelése ugyanakkor az időnkénti pontvesztéseken felül sem volt mentes a zökkenésektől: a második hullámát futó világjárvány néhány hete a játékosok körében is felütötte a fejét, ennek következményeként több hiányzót is elkönyvelhetett az egylet a bevethető labdarúgók névsorában. Tünetekről, súlyos állapotokról hír szerencsére nem érkezett, így a kulcsfontosságú válogatott meccsek után jó esély nyílik arra, hogy a partvonal mellé kényszerülők újra a játéktérre lépjenek.

Miként jó esély nyílt a Debreceni Labdarúgó Akadémia újabb növendékei előtt is: a legutóbbi bajnokin Sármány Kristófnak kezdőként, Kenderesi Dávidnak pedig csereként szavazott bizalmat Kondás Elemér. Az pedig a vérszegény iksz ellenére is lejegyezhető, hogy a két játékos magabiztosan lépett be az első csapat kapuján – amelyben Soroksáron, a cserékkel együtt, tizenegy saját nevelésű labdarúgó kapott szerepet.

A tendencia irigylésre méltó, miképp az a fogadtatás és rajongás is, amely a hazatérő Dzsudzsák Balázst körülölelte, s öleli a Nagyerdőn. És bár a ballábas szélsőnek még van fizikai lemaradása társaihoz képest, Pécs elleni gólpasszával jelezte, fontos láncszeme lehet annak, hogy a DVSC valóra váltsa szezonbeli legfőbb célját.

Mert az a pillanatnyi megingások és elengedhetetlen csiszolgatások ellenére sem kérdéses: az idei DVSC-nek bizony az élvonalban a helye.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.