Egyek és Radzyn Podlaski Debrecenben

Don Quijote

Kiállításon mutatkoznak be Egyek népi iparművészeti s képzőművészeti alkotói valamint a lengyel testvérváros, Radzyn Podlaski festőművésze, Arkadiusz Tomasz Kulpa Debrecenben. A tárlatot a Konzervatórium Galéria rendezi (vezetője Debreczeni Tamás), a megnyitóra március 23-án, vasárnap 15 órakor kerül sor a zeneművészeti egyetemi kar épületében (Nagyerdei körút 82.).

Két testvértelepülése van az észak-hajdúsági Nagyközségnek, Egyeknek: a romániai Kispereg (a 840 lakosú kisközség a Partiumban, Arad megyében található), valamint a Lublini vajdaság egyik kisvárosa, a 16 ezer lelkes Radzyn Podlaski. Itt született Arkadiusz Tomasz Kulpa 1976-ban, s Prágában is tanult. Fest ikonokat is, fantáziája sokat megőrzött a gyermeki mesei látásból, játékosságból.

Az egyeki alkotók sokan vannak, ők a népi mesterségtől a festőművészetig több alkotói területet képviselnek: Zelei-Mucza Viktória (festő és fazekas), Grendorf Enikő (festő és grafikus), Szekeres Jánosné (festő), Visztra Csaba (festő), Hegyi Edit, Rézné Kovács Anikó, Németh Ferencné  (gobelin), Oláh Zsolt (szíjgyártó), Arany Attila (fafaragó), Bene Jánosné (hímző), Hajdú-Murvai Veronika (grillázs).      

A kiállítókat és a közönséget köszönti Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, a tárlatot megnyitja Erdei Sándor újságíró.

(Képünkön Arkadiusz Tomasz Kulpa Don Quijote című festményének reprodukciója.) 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.