Egy hetet még várnunk kell…

Kezdés előtt, reményteli hangulatban  Fotó: DVSC Kézilabda

Hiába a kőkemény küzdelem, a hibák megbosszulták magukat és nem sikerült a DVSC Schaefflernek előnybe kerülnie szombat este a Magura Cisnadie ellen az EHF Európa Liga 3. selejtezőkörének első meccsén. A leginkább a védekezésről szólt összecsapás 22-22-es döntetlennel zárult.

Hömpölygő tömeg a lelátón, a széksorok közé készített zászlók, molinók, kézerdő a b-közében – nagyjából így nézett ki a Hódos csaknem háromnegyed órával a nemzetközi kupakalandunk kezdete előtt. Az ultrák hangja megdörrent, a jó ideje már zártkapuhoz szokott román lábak pedig alighanem meg is remegtek egy kicsit a hangorkán hallatán. A debreceniek, a piros-fehér lányok azonban valószínűleg kimondottan örültek, hogy csaknem ezernyolcszáz diadaléhes, szenvedélyes Loki-drukker áll mögöttük. Mire aztán az utolsó másodpercek is lepörögtek, a Himnusz elhangzott, együtt énekelte játékos, szurkoló, stábtag, a fehérorosz sípmesterek pedig jelet adtak a kezdésre.

Fizikális játék kezdődött, a gólszerzés mindkét oldalon rendkívül nehéz volt. A bejátszások nagy fejtörést okoztak, így a piros-fehérek kénytelenek voltak az átlövésekre alapozni, Kovács Anna lépett először színre a gólgyártásban, majd a balszélső Korsós Dorina is megvillant. A szurkolótábor lankadatlanul adta a motivációt hangjával, a vendég nagydisznódiaknak pedig látszólag nem tetszett a Debrecen – talán a biztatásból is fakadó – dinamizmusa és jelentősen igyekeztek Bardacék lassítani a tempót. Tökéletesen rendezték védelmüket, ám bőven akadtak olyan periódusok is az első játékrészben, amikor, ha épp nem a földre került játékosra terelődött a figyelem, a játékvezetőkkel való kommunikáció került előtérbe. A kemény, szoros kézilabda első felvonásának hajrájában Szabó Nina kettőre növelte a DVSC Schaeffler előnyét, majd Korsós Dorina válaszolt Blazevic találatára, ismét kétgólos vezetést szerezve, a félidőre mindössze egy maradt a különbség: 12-11.

A hajdúsági rohamtempó a második menetben sem változott, már-már kapkodásba is átcsapott, az elhamarkodottan, messziről elengedett labda pedig a kapufán csattant, vagy Truszova kezében landolt. No, persze, ne felejtsük el azt sem, hogy a Vasutas oldalán Csapó Kyra, illetve váltótársa, a német Anca Giegerich is talpra ugrasztotta a közönséget egy-egy bravúrvédéssel! Mégis fordított a Cisnadie, a hátralévő idővel remekül játszadozó román alakulatot azonban Karyna Jezsikava megfosztotta előnyétől. A hazai kapu előtt a szebeniek beállóból tudtak könnyű gólokat szerezni, ha épp nem az irányítónak alakítottak ki helyet egy betöréshez. A pontoson helyezett debreceni átlövések szinte teljesen az első félidő emlékeivé váltak. Az utolsó percekhez érkezve már három volt a Loki-hátrány, viszont aki lemondott az egyenlítésről, igen korán ítélkezett. Az ifjú Vámos Petra keze „sült el”, majd csatlakozott Mariana Costa is, Planéta Szimonetta egyenlített. Mindössze néhány másodperc állt az órán, amikor hozzánk került a labda. Vámos Petra pedig nem hibázott. Azt hittük, megvan. Bacaoanu megcáfolta a csodálatos reményeket. A végeredmény 22-22. A döntés jövő vasárnap születik majd meg, Erdélyben. Az eredményt a román játékosok a pokoli hangulatot varázsló debreceni b-közép előtti tapssal, néhány félreérthetetlen kézmozdulattal konstatálták – a fair play jegyében. S a visszavágón remélhetőleg már Bordás Rékáék magyaros örömtáncától lesz hangos a csarnok.

Az európai kaland elkezdődött, de ilyen hamar túl szép lett volna, hogy igaz legyen…az extázisra egy hetet még várnunk kell.

Barna Marci

EHF EURÓPA LIGA, 3 SELEJTEZŐKÖR 1. MÉRKŐZÉS
 

DVSC SCHAEFFLER–MAGURA CISNADIE (román) 22–22 (12–11)
 

DVSC: Csapó Kyra – Arany 1, Kovács Anna 2, Vámos P. 2, Tóvizi, Hornyák D., Korsós 3. 
Csere: GIEGERICH (kapus), PLANÉTA 6 (3), Jezsikava 2, Bordás 1, Szabó Nina 2 (1), M. Costa 2, Vámos M. 
Edző:
 Szilágyi Zoltán

 

CISNADIE: TRUSZOVA – M. Neagu 2 (1), Ianasi 3, BLAZEVIC 5, Bacaoanu 2, BARDAC 7, Radojevics. 
Csere: R. Arruda (kapus), Gariajeva 2, Abed Kader 1, Dmitrovics, Tamás. 
Edző: Alexandru Mircea Weber

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.