Egy este egyetemi csoda

Animal Cannibals és a DEAC cheerleaderei

Egy év, a covid miatti kihagyás után szeptember 15-én újra a Debreceni Egyetem éji showja töltötte meg élettel a Nagyerdőt, és a Nagyerdei Stadiont. Fergeteges tánckoreográfiák, robbanó Tankok, lelkes Kannibálok és lézerbemutató – erre sokáig emlékezni fogunk.

Ami azt illeti, viszonylag lassan kezdett megtelni a küzdőtér a színpad mellett a stadionban szerda este. A várakozásokra azonban nem cáfolt rá a buliéhes egyetemista közönség, kezdésre ugyanis mozdulni sem lehetett a kordonok között. Két éve volt utoljára, hogy elmondhattuk: elérkezett az Egyetem Napja. Most eljött, és gyorsan véget is ért a fergeteges parti. Juhász Laci és PéGé, Miskovits Marci szüntelen szövegeivel fűszerezett „bemelegítő” felvonása után felcsendült a fanfárdal, a színpadot nemzeti zászlók színezték, és elhangoztak az első köszöntők, Bács Zoltán kancellár szabadjára engedte az érzelmeket, indulatokat, elkezdődött a buli. Mi történt aztán? Nagyjából minden. Az Animal Cannibals eltolta a yoUDay-himnuszt, aztán dobáltak kosárlabdát, sapkákat, a srácok ugráltatták a közönséget jobbról balra, fel és le. Mindeközben pedig elképesztő koreográfiákkal nyűgözték le a publikumot a Feeling Táncstúdió csodálatos ifjú hölgyei, a DEAC ragyogó cheerleaderei, az R&B kiváló tehetségű fiatal táncosai, némi bréktánc-kiegészítéssel. A nézőtér izzott, aztán Lukács Laciék kézhez kapták a pengetőt, meg a dobverőt és a rockcsempészek fel is robbantották. A lángnyelvek perzseltek, a rajongók pedig tomboltak. Csupán egyetlen megoldás volt az indulatok csillapítására, miután a Tankcsapda megkért mindenkit, hogy: Ülj le mellém! A kemény dalokat pedig újra felváltotta a Kannibálok hip-hop formációja, majd az ifjú kóristák, köztük a yoUDay legfiatalabb szólistájaként éneklő lány, Becsky Zsófia által kísért Wolf Kati egyedülállóan kellemes hangjától vált újra lágyan idillivé a hangulat a pokolian élvezetes ritmusok után.

Visszatértek a táncosok, volt olyan lány, aki Wolf Kati fellépését szólótánccal kísérte, majd mindketten meg is kapták a megérdemelt, jogosan nekik járó vastapsot. A sportról a Piruett Tánc Stúdió emlékezett meg, a különböző DEAC-szakosztályok sportolóinak közreműködésével. Az időfolyam már lassan az utolsó fellépőkhöz közeledett, amikor az egyik legmeghatóbb produkcióval, talán mindenki által ismert dalokkal bemutatkozó alakulat lépett a pódiumra. Megérkezett a Republic. Biztosan akadt bőven a bulizók közt olyan, aki egyszer-egyszer az égre pillantott, és az együttes egykori legendás frontemberének, Cipőnek énekelte: Ha itt lennél velem…a 8 éve eltávozott ikonikus zenész pedig valószínűleg boldogan tekintett vissza Odafentről, hogy műveit, dalait a mai napig ezrek éneklik egy emberként.

Tánc, zene, zúzás, érzelmes éneklés, tűz, füst, szóval minden volt itt, amit csak el lehet képzelni egy ilyen nagyszabású, igen magas színvonalú shown. A végére azért még így is maradt meglepetés, hiszen Szirota Jennifer és Sári Évi, a Feeling táncosaival megspékelt fináléját lézerbemutató követte. Az éjjel soha nem érhet véget – így gondolta Yamina, T. Danny, a Juhász Laci – PéGé dj-páros és a tisztelt publikum is. Hajnalig tartott a rendkívüli napot záró banzáj. Mindezek után pedig nyugodt szívvel mondhatjuk: méltóképp ünnepeltük meg a Debreceni Egyetemet.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.