DEAC: Megtört a „megtörhetetlen”

Amigo kiválóan védekezett   Fotó: mkosz.hu

Az első idegenbeli győzelem reményében lépett pályára a DEAC férfi kosárcsapata szombat este Budapesten, a Tehetséges Fiatalok otthonában, a Ludovika Arénában.

Az önbizalmat erősítette, hogy a TF eddig egyetlen egy győzelmet zsebelt be a bajnokságban, azt is hazai pályán. A vége magabiztos 69-81-es vendégsiker lett.

A DEAC bár nevezte Milos Borisovot a mérkőzésre, azonban sérülése miatt végül nem kapott játéklehetőséget a montenegrói légiós. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidőt a Debrecen 8 pontos előnnyel zárta és a hajrában a TF gyors zárkózásai ellenére higgadtak maradtak, könnyed győzelem született.

A találkozó DEAC vezetéssel indult, Ivosev és Dugat is betalált. Hazai oldalon Krnjajski volt eredményes, illetve McLane és Bergstedt is gyűjtötte a pontokat. Ez elég volt, ahhoz, hogy rövid időre forduljon a kocka, de Dugat triplázott, Amigo támadólepattanóiból pedig újabb találatok születtek. A játékrész végére sikerült teljesen kikapcsolni McLane-t, a fővárosiak egyik vezérét. A támadójáték tökéletesen alakult, sokpasszos játékkal rendre sikerültek a bejátszások. Tíz perc játék után 18-24 állt az eredményjelzőn.

A második felvonást Dugat kezdte kintről, a vendégszurkolók pedig már tízig is számolhattak. McLane újra magára talált és Buzás Bencével karöltve zárkóztatni tudták csapatukat. A hajdúságiak támadásainál ezúttal Bognár Kristóf jeleskedett. Borisov „távollétében” Dugat igyekezett átvenni a vezető szerepet, ami minden tekintetben kiválóan sikerült. Átejtéseire nem volt ellenszer, labdákat lopott és több gólpasszt is kiosztott. Berényi Sándor elégedetten vonult nagyszünetre, az állás 32-40.

A félidőben Ales Pipan látszólag felrázta tanítványait. Polyák hármasa ellenére ezúttal a McLane-Bergstedt páros működött kifogástalanul, így a TF egy pontig is fel tudott jönni. A második negyedben remeklő Bognár Kristóf folytatta kiváló szériáját és pontosak voltak a kísérletei. Dugaték az utolsó tíz percre 7 pontos előnnyel készülhettek: 51-58.

A negyedik negyedet leginkább a hajrá határozta meg. Kozák Márton jelentkezett játékra és az ifjú kosaras kétszer is be tudott találni. Remek védekezéssel és nyugodt, alaposan felépített támadások révén a DEAC megszerezte első idegenbeli győzelmét. A végeredmény: 69-81.

A mezőny legeredményesebb játékosa Henry Dugat lett 21/3-mas mutatóval.

Régen látott idegenbeli kosárlabdát produkált Berényi Sándor együttese. A vezér Borisov nélkül is rendkívül lelkes és összetartó munkával hozták el Budapestről a két pontot. Amigo magas százalékkal gyűjtötte be a rá váró lepattanókat, amelyekből pontokat is szerzett, így 9 egységig jutott. Külön ki kell emelni Henry Dugat játékát. A védekezésben és támadásban egyaránt odaadóan küzdő légiós önzetlenül szolgálta ki csapattársait az ellenfél palánkjánál, ez a játéka pedig sokszorosan meghálálta magát. Godwin Omenaka mindössze néhány percet töltött a pályán. Helyette egy másik fiatal tehetség, Kozák Marci kosarazott. Számára külön emlékezetes lehet ez a találkozó, hiszen az eredmény szempontjából nagyon fontos pillanatban szerezte két kosarát.

A DEAC csütörtökön újra hazai pályán játszik. A 12. helyen szerénykedő SZEDEÁK lesz az ellenfél. Az összecsapás 18 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Barna Marci

Serco-TF-Budapest – DEAC 69-81 (18-24, 14-16, 19-18, 18-23)

 

TF: KRNJAJSKI 13/3, Clark 9, Szobi -, McLane 14/3, Bergstedt 15

cserék: RIKALO 10, Filipovics -, Beák 6/6, Buzás -.

 

DEAC: DUGAT 21/3, Manigat 11/6, IVOSEV 14/3, BOGNÁR 12, Amigo 9

cserék: Polyák 8/6, Velkey 2, Omenaka -, Kozák 4.

 

Berényi Sándor: A mérkőzés kulcsa a lepattanózás volt, külön készültünk rá, és sikerült is megvalósítani a gyakoroltakat. Amigot külön dicséret illeti, bár a statisztikai mutatókban nem emelkedett ki, nagyon hasznos munkát végzett a palánkok alatt. A magas szerkezet ezúttal is jól működött, és fontos volt, hogy Boriszov hiányában Dugat újra vezérré tudott előlépni. Végig kontroláltuk a meccset, és bár nem játszottunk jól, a védekezésünknek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk. A szurkolóinknak újfennt köszönöm a bíztatást, akik idegenben is nagyszerű hangulatot teremtettek.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.