Csehország a IV. Budavári Sörfesztivál vendége

Budapest, 2014. május 3., szombat (MTI) - A magyar sörgyárak és kisüzemi sörfőzdék nedűi mellett prágai hangulattal, Magyarországon elérhetetlen cseh sörökkel és extrém sörkülönlegességekkel várja vendégeit június 12. és 15. között a IV. Budavári Sörfesztivál, amelynek vendég országa idén Csehország.

 

    A négynapos rendezvényen a látogatók 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék egyedi ízesítésű nedűivel és a cseh mellett belga, angol, ír, német, szlovák és holland sörkülönlegességekkel találkozhatnak. A hagyományos nedűk mellett a birsalmás, a narancsos-korianderes, az erdei gyümölcsös, a banános, a szilvás és a müncheni recept alapján készült kótyagos sört is csapra verik a fesztiválon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

    "Az elmúlt években Magyarország igazi sörnagyhatalommá, Budapest pedig szépen lassan a sörgasztronómia regionális központjává vált: sorra nyílnak a kézműves sörözők és egyre elterjedtebbek a sörvacsorák is. A Budavári Sörfesztivál már a kezdetektől fogva élharcosa volt ennek a folyamatnak" - fogalmazott Kurucz Dániel, a Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője.

     A bátrabbak a Kapucinus legújabb, majdnem 50 százalékos sörpárlatát is kipróbálhatják, a lágyabb ízek kedvelői a Cider Ligetben, a cigányzenét kedvelők pedig a Balkán Kertben szórakozhatnak a nyári éjszakákon.

    A sör mellé zene is jár: koncertet ad Sheyla Bonnick, fellép Caramel, valamint Majka és Curtis. A pénteki napon We Love The 90's címmel retrobuli várja a táncolni vágyókat.

    A vendégek ismét 4 deciliteres betétdíjas üvegkorsókban fogyaszthatják a minőségi söröket, a kísérletező kedvűek pedig 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak, hogy még több fajta italt próbálhassanak ki. A napijegy ára változatlan, amely tavalyhoz hasonlóan tartalmazza az első korsó sör árát is. A fesztivál részletei megtalálhatóak a www.budavarisorfesztival.hu internetes oldalon.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.