Csapatmunka, férfimunka, DEAC-tripla

Moody megint parádésan játszott  Fotó: Derencsényi István

Harmic pontos kiütést mért a Debreceni Egyetem elsőosztályú férfi kosárcsapata közvetlen riválisára, a Pécsre. Kovács Adrián legénysége rajt-cél győzelemmel zsebelte be a két pontot.

Kedd este, a feszült munkanap ellenére is megtelt az Oláh Gábor utcai csarnok. A publikum kiváncsiságát fokozta, hogy a DEAC új igazolása, az egykori szolnoki kedvenc, Sztrahinja Milosevics is bemutatkozott.

Vendég-triplával indult az összecsapás, de rögtön érkezett a debreceni felelet, Manigat kintről talált be, Tóth Ádám pedig nagy lendülettel húzta be a gyűrűbe a labdát. A fekete-fehér gárda a húszhoz közelített, míg a mecsekaljaiak a játékrész végére mindössze egyetlen ponttal lépték át a tízet. A második negyed kezdetén Godwin Omenaka jelentkezett játékra, Kovács Adrián pedig látszólag remekül operált az ifjú centerrel. Godwin a cívis-előnyt kétszámjegyűre növelte. Milosevics hárompontos kosárral mutatkozott be és lelkes, agilis játékával be is lopta magát újdonsült közönségének szívébe. A PVSK részéről kifejezetten akadozott a kosárlabda. A hárompontos vonalnál nem tudták tartani a debrecenieket. Moodyék egy-egy elzárást követően rendre leszakadtak védőjükről és máris jött a tripla. Polyákék védelmén pedig nem tudták eredményesen átrágni magukat a pécsiek, ha betörtek is, érkezett a blokk.

Moody egy gyors indítást követően egyedül állt szemben a palánkkal. Hátrapillantott, majd látva, hogy nem kíséri senki, magasra lendült és „repülését” egy látványos zsákolással koronázta meg

A nagyszünetben 49-28 állt az eredményjelzőn.

Dragan Alekszics csapata triplával kezdte a harmadik felvonást, de ez csupán az állás kozmetikázására volt elgendő. Polyák kiválóan teljesített saját palánkja előterében, Milosevics pedig folytatta remek bemutatkozását. Bőven húsz fölé rúgott a különbség, Tóth Ádámék ebből egyáltalán nem kívántak engedni, sőt. A negyed végéhez közeledve kisebb tűzharc alakult ki, hiszen mindkét oldalon estek a találatok. Moody szórta a pontokat, Tóth Ádám remekelt a gyűrű alatt, Godwin veteránokat megszégyenítően kosarazott, Polyák pedig igazi falként állta útját a vendég-offenzíváknak. Az utolsó előtti csörte végül Bognár két egységével ért véget. Az ifjú Somogyi Ádám rendkívül fontos kosárral vette ki részét a győzelemből. Az ő pontjaival már háromszor tíz állt a két fél között. A meccs végére minden erejükett bevetve próbáltak egy utolsó rohamot vezetni a dél-dunántúliak. Manigaték azonban nem törtek meg, és hatvan alatt tartva riválisukat végül megtartották a harmincpontos előnyt a lefújásig. A végeredmény: 89-59.

Nem igazán lehet e diadal után kiemelni egy-egy embert, hiszen mesteri csapatmunkával dolgoztak Kovács Adrián tanítványai. A mezőny legeredményesebbje az amerikai irányító Stefan Moody lett, aki 22 szerzett pontjából 12-t hárompontosból jegyzett. Ha már a mutatókról van szó, ugyancsak felfelé lóg ki Tóth Ádám 17 egysége és a 17 val értékkel záró, 10 pontot összehozó  Godwin produktuma.

A DEAC helyet cserélt Péccsel a tabellán, így a felsőházi ötödik helyről vonulhat az egyhónapos válogatott-szünetre. A Debreceni Egyetem március elején a Szeged ellen folytathatja majd menetelését.

DEAC – PVSK-VEOLIA 89-59 (18-11, 31-17, 20-17, 20-14)

DEAC: MOODY 22/12, Manigat 9/9, DRENOVAC 13/3, Bognár 2, Tóth Á. 17.

Csere: Milosevics 6/6, OMENAKA 10, Polyák 5/3, Harrison, Somogyi 5/3.

Edző: Kovács Adrián

PÉCS: Ruják A. 8/6, DIGGS 21/12, CH. SMITH 14/9, Budimir 2, Aiken 4.

CsereCsirics 3, Horti 1, Pongó Máté 6/6

Edző: Dragan Alekszics

Kovács Adrián: - Mindkét csapat számára fontos mérkőzés volt, hiszen a győztes lépéselőnybe kerülhetett a felsőházért való versenyfutásban. Szerencsére összejött, amiket elterveztünk, jól segítettünk védekezésben, és végig nyomást helyeztünk a labdára. A kommunikáció mellett az agresszió is rendben volt a játékosaimnál. Végig szépen építkeztünk, és megérdemelten nyertünk.

Dragan Alekszics: – Nehezen találtuk meg a ritmust, rosszul működtek a támadásaink, védekezésben pedig puhák voltunk. Nem tudtuk megállítani a debreceni 2-2-ket, a hazaiak pedig fizikálisan felénk kerekedtek.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.