Vegán, laktató brokkolikrém leves

Brokkolikrémleves

A brokkoli finom, egészséges, karcsúsító finomság. Számos vitamin, folsav tartalma mellett rengeteg, szervezetünk számára jótékony előnye felsorolható.

Érdemes kipróbálni ízletes, krémleves formájában is, ha másképp nem megy. Pirított zsemlekockával, - kenyérrel, leves gyönggyel is dúsítható, ha nem fogyókúrázunk.

Hozzávalói: 500 g brokkoli, 50 g vaj, 1 fej vöröshagyma, 1,5-2 dl főzőtejszín, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, esetleg húsleves kocka. (Tejszín helyett habarás is megfelel, akkor lisztet olajon pirítunk, kis tejjel vagy vízzel hígítjuk)

A brokkoli rózsáit levágjuk, megmossuk. A vajat felhevítjük, a kockára vágott hagymát benne pirítjuk üregesre. Ha kész, hozzányomjuk a fokhagymát, párszor megkeverjük. Rátesszük a brokkolit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük! Két húsleves kocka is hozzáadható. Főzzük puhára a zöldséget, adjuk hozzá a tejszínt, majd a tűzről levéve turmixszoljuk össze! Tegyük vissza melegíteni, fűszerezzük még ízlés szerint! Ha szükséges, tejjel még hígítható. Felforrás után már kész is.

Tipp: ha a hagyma pirítása közben főzzük a brokkolit, időt spórolhatunk. Mellette répa, burgonya, bármely más zöldség is belekerülhet. Cipóban is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

D.B.

Hozzászólások

Hogy lenne már vegán, ha van

Hogy lenne már vegán, ha van benne vaj és tejszín? Valaki nincs tisztában a fogalmakkal.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.