Biszku-ügy - Életfogytiglant kér fellebbezésben az ügyészség Biszku Bélára

Budapest, 2014. július 18., péntek (MTI) - Életfogytig tartó fegyházbüntetést kér fellebbezésében az ügyészség Biszku Bélára, akit az '56-os forradalom utáni megtorlások és a kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt idén májusban első fokon 5 és fél év börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék - hangzott el az M1 esti Híradójában pénteken.

 

    A hírműsornak Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője azt mondta, az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása mellett a következetes bírói gyakorlatra tekintettel az előzetes letartóztatás elrendelését is kezdeményezik.

    Biszku Béla ügyvédje, Magyar Gábor nem kívánt nyilatkozni a fellebbezésükről.

    Czine Ágnes, a Fővárosi Ítélőtábla kollégiumvezetője arról tájékoztatta a Híradót, hogy az iratok csütörtökön érkeztek meg az ítélőtáblára, három hónapon belül tárgyalást tart a bíróság.

    Biszku Béla ellen 2012 szeptemberében indított büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A volt belügyminisztert háborús bűntett, lőszerrel visszaélés, valamint a kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt májusban öt és fél év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.