Bélyegen a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus

Debrecen, 2014. április 25., péntek (MTI) - Mostantól bélyegen is szerepelnek a Kodály Filharmónia együttesei, a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus: a QR-kóddal ellátott, Kodály portréját is megjelenítő bélyegek először a pénteken megnyílt HUNFILA 2014 Debrecen nemzetközi bélyegkiállításon érhetők el a Magyar Posta standján - közölte a filharmónia kommunikációs munkatársa az MTI-vel.

Ungvári Judit elmondta, hogy a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége szervezésében zajló filatéliai seregszemlének a debreceni Kölcsey Központ ad otthont. A gyűjtők több mint 600 kiállítási keretoldalon mutatják be féltve őrzött kincseiket, a kiállítás ideje alatt szakmai előadásokat, gyerekeknek filatéliai vetélkedőket tartanak, valamint több bélyegkereskedő, illetve alkalmi postahivatal várja ott a látogatókat.

Ezen a rangos szakmai rendezvényen találkozhatnak először az érdeklődők a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus személyes bélyegeivel, amelyen QR-kód is található. A kód segítségével az interneten meghallgathatók a Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok felvételei, a válogatásban az elmúlt egy év meghatározó koncertjeiből kapnak ízelítőt az érdeklődők - árulta el Ungvári Judit.

Hozzátette: az úgynevezett megszemélyesített vagy személyes bélyegek azt a célt szolgálják, hogy a 21. század emberéhez közelebb vigyék a bélyeget mint komplex információforrást. 1999-ben, egy melbourne-i világkiállításon az ausztrál posta mutatott be először személyes bélyeget.

Magyarországon 2004 óta használatos ez a bélyegtípus, a Magyar Posta elsősorban azért jelentet meg ilyen bélyegeket, mert az okostelefon-alkalmazások és a világháló segítségével kiválóan alkalmasak arra, hogy a napjainkban már kevés papíralapú levelezést folytató, fiatalabb generációkhoz juttassanak el információkat és üzeneteket.

A Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus személyes bélyegei a debreceni filatéliai kiállításon darabonként 250 forintért megvásárolhatók, utána pedig a postahivatalokban lesznek elérhetők - jegyezte meg Ungvári Judit.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.