Be kell tiltatni a gyermekek ketrecharcát!

Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) – A gyermekek számára szervezett ketrecharcok azonnali  betiltását sürgeti az LMP, amely szerint a kormány semmit nem tesz az ügyben.

Ikotity István képviselő pénteken sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nyáron rendezték azt a csepeli viadalt, amelyen kiskorúak életveszélyes sérüléseket szenvedtek, de a kabinet részéről azóta is csak „üres ígérgetések” hangzottak el az ügyben. Az önkormányzati választás előtt várhatóan már nem kerül a parlament elé ilyen kormányzati javaslat, ezért újabb hónapot csúszhat a gyermekviadalok betiltása – tette hozzá.

Emlékeztetett: az LMP a nyári rendkívüli ülésszakban javaslatot nyújtott be a parlament elé, amelyik alapján a sporttörvény kimondta volna a kiskorúak testi, lelki és érzelmi fejlődését veszélyeztető rendezvények tilalmát. Azt, hogy ez a tilalom mely sportokra vonatkozik, kormányrendelet szabályozná.

Emellett az ellenzéki párt a büntető törvénykönyvben rögzítené a kiskorúak veszélyeztetésének egy speciális esetét, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetve az ilyen rendezvényeken a fogadásszervezést és fogadáskötést.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke úgy fogalmazott: a kabinet „egy tollvonással” írta át az alkotmányt vagy a választójogi törvényt, de a gyermekek érdekében hónapok óta nem lép fel. Megjegyezte: a kormánypárti politikusok kommunikációja „totálisan zavaros”, mert egyszer a sporttörvény másszor pedig a gyermekvédelmi törvény módosítását tartják szükségesnek az ügyben.

Amikor kiderült a csepeli eset, az LMP rá néhány hétre benyújtotta a saját javaslatát, ezt a gyorsaságot vártuk volna a kormánytól – felelte arra a felvetésre, hogy Simicskó István sportért felelős államtitkár a Blikknek azt mondta: az Igazságügyi Minisztériummal, a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a küzdősportágak vezetőivel és a gyermekvédelmi szervezetek bevonásával már az őszi ülésszakban a parlament elé viszik, hogyan lehet szigorítani a szabályokon.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.