Bankmonitor.hu: sokat lehet spórolni a tudatos döntéssel a lakáshiteleknél

 Budapest, 2014. július 18., péntek (MTI) - Jelentős összeget, akár a felvett hitel 20 százalékát is meg lehet spórolni a megfelelő lakáshitel-ajánlat kiválasztásával - derül ki a Bankmonitor.hu friss elemzéséből, amelyet pénteken juttatott el az MTI-nek.

 

    Az átlag magyar hiteligénylő a felmérés szerint rosszul dönt a hitelfelvételnél, így mintegy 1,2 millió forintot veszít egy 7 millió forintos hitelen azzal, hogy nem a számára legmegfelelőbb ajánlatot választja.  A vizsgált átlagos hitelfelvevő 150 ezer forintos nettó fizetéssel, 6 millió forintos önerővel rendelkezik és 7 millió forint körüli hitelt szeretne felvenni 20 éves futamidőre.  

    Idén májusban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikái szerint átlagosan 7,3 százalékon helyeztek ki hitelt a bankok, míg a fenti feltételek alapján az öt legkedvezőbb hitelajánlatot nyújtó bank átlagos kamatszintje 6,1 százalék volt. A kamatkülönbség havi szinten 4856 forint, éves szinten közel 60 ezer, a teljes futamidőre pedig csaknem 1,2 millió forint volt - számolt be a pénzügyi portál. 

    A hitelfelvételt és a kamat nagyságát elsősorban az igazolt jövedelem nagysága és a felvenni kívánt hitelnek az ingatlan értékéhez viszonyított aránya határozza meg - fejti ki a Bankmonitor.hu, hozzátéve: minél magasabb az igénylő jövedelme és minél alacsonyabb a hitel aránya, annál jobb hitelkamatot tud elérni.

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.