Bábszínházi Világnap Debrecenben

A gyerekek kedvencei

Több mint húsz településen – köztük Debrecenben is – bábszínházak, független társulatok, oktatási intézmények és szakmai szervezetek ünneplik március 21-én a bábszínházi világnapot.

A magyar nyelvű bábosok a határon innen és túl, immár harmadik alkalommal, szokatlan körülmények között, a közterületeken is bemutatják a műfaj sokszínűségét. Így szombaton a Vojtina Bábszínház előtt, a Kossuth téren, de a villamoson utazva is találkozhatunk bábokkal. Az eseménysorozat célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre, annak sokszínűségére, intézményeire és független társulataira, a régóta pályán levőkre és a legfiatalabb generációra, így ez a nap az összes magyarországi és határon túli, kő- és független bábszínház közös ünnepe.

Határon innen és túl több mint húsz településről több mint negyven társulat, csoport, oktatási intézmény, szakmai szervezet csatlakozott, amelyek maguk találják ki és alakítják saját városukhoz a programokat. A világnapi ünnep kezdeményezője és koordinátora a Budapest Bábszínház, fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.