Az RTL Klub levélben kért elnézést a szövetségtől

Budapest, 2014. június 11., szerda (MTI) - Levélben kért elnézést a Magyar Kézilabda Szövetségtől az RTL Klub programigazgatója azért, mert vasárnap a csatorna a Magyarország-Szlovénia férfi kézilabda vb-selejtező utolsó negyven másodpercét már nem közvetítette.

Kolosi Péter levele a tévétársaságnak a sajtó számára fenntartott honlapjára került fel szerdán. Ebben a programigazgató azt írta: kollégái még májusban jelezték a szövetségnek, hogy aznapi műsoruk igen szoros, így nem fognak tudni minden csúszáshoz alkalmazkodni.

„Ennek ellenére mindent elkövettünk, hogy a sajnálatos eset ne történjen meg” - fogalmazott, hozzátéve: a tervezetthez képest 16 perces csúszást még így is megoldották, többre azonban nem volt lehetőségük a Szerencsejáték Zrt.-vel kötött szerződésük miatt. Közlése szerint azt törvény írja elő, hogy a Hatoslottó sorsolásának meddig kell adásba kerülnie. (A csatorna ennek sugárzása miatt szakította meg a sportközvetítést.)

Mint írta, a közvetítés megszakításakor még nem lehetett tudni, hogy az már csak 40 másodpercig tart.

„Sajnálattal kell megállapítanom azt is, hogy amennyiben figyelembe vették volna előzetes írásbeli kérésünket, és a mérkőzést nem másfél perces késéssel kezdik, mindez nem történt volna meg, és a mérkőzés teljes egészében adásba kerülhetett volna” - írta Kolosi Péter.

A Magyar Kézilabda Szövetség kedden közölte: magyarázatot vár az RTL Klubtól, amiért a csatorna vasárnap, a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőn a rendes játékidő letelte előtt megszakította a közvetítést, így a szurkolók nem értesülhettek a találkozó végeredményéről.

A Veszprémben rendezett összecsapást 25-22-re nyerte Mocsai Lajos csapata, a visszavágóra vasárnap kerül sor Velenjében.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.