Az MSZP hagyja abba a riogatást gázügyben!

Budapest, 2014. június 18., szerda (MTI) - A Fidesz arra szólítja fel az MSZP-t, „hagyja abba a hazudozást és a riogatást” gázügyben.

Előzőleg Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: pártja követeli, hogy „a fideszes haverok” azonnal vonuljanak ki a gázüzletágból, és a 2010-es szintre pótolják vissza a magyarországi tározókban lévő gáz mennyiségét. Szerinte ugyanis „a fideszes haverok” miatt nincs megfelelő mennyiségű gáz a tározókban.

Erre válaszul a Fidesz sajtóirodája közleményt juttatott el az MTI-hez, kijelentve: Magyarország gázellátása jelenleg biztonságban van, „ezt a szocialisták is tudják, mégis hazudnak, a közvélemény megtévesztésével és riogatással akarnak hangulatot kelteni”.

A kormánypárt hangsúlyozta: az ország felkészült arra a helyzetre is, ha az orosz, illetve ukrán fél nem teljesítené a gázszállításra vonatkozó szerződéses kötelezettségét. Az alternatív szállítási útvonalak, a hazai termelés és a - kormány döntésének köszönhetően immár - állami kézben lévő hazai földgáztározókban tárolt gáz egyaránt garantálja a zavartalan gázellátást - írták.

A Fidesz szerint mindez nem így volt a szocialisták kormányzása alatt, amikor e nemzetstratégiai vagyont is „külföldiek kezére játszották át”, veszélyeztetve ezzel az ország gázellátását.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.