Az első számú közellenség

A közellenség

Emberek! Nagy a baj! Hazánk túl van a migránsválságon, hiszen az illegálisan országunkba érkezetteket etettük, itattuk, nyugat felé továbbutaztattuk, aztán csináltuk annak ellenkezőjét, vagyis déli határunkon kerítést építettünk, kitoloncoltunk, mire megcsappant a messziről érkezettek kedve, más útvonalat választottak (amíg azokat is le nem zárták).

Kies hazánk vezetői székükben hátradőlhetnének, a jó, eredményes munka boldog tudatában szusszanhatnának egyet, végre foglalkozhatnának az állampolgárok dolgaival. Ők a népképviselet kiválasztottjai. Mi máson ügyködnének, mint a magyarok boldogulásán? Volna is mit tenniük, hiszen szegény ország vagyunk: alacsony az egy főre jutó GDP, a fizetések nem érik el az uniós átlag 65 százalékát, miközben az árak jobban megközelítik azt. Igaz, azt állítják: Magyarország jobban teljesít, ám ez csak a focira igaz addig, míg győztes meccseket vívunk a franciaországi labdarúgó Európa Bajnokságon.

De nem! A megérdemelt pihenés helyett újra emberek kellenek az ország gátjára. Itt a még szörnyűbb baj! Magyarországra befészkelte magát a XXI. század pestise. A neve: pedagógus. Hosszú évszázadokig lappangott, szép csendesen gyarapodott, nőtt befolyása, aztán idén kimutatta foga fehérjét.

A szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter megalázóan fogalmazott: a pedagógusok megmozdulásait a migránsválsághoz hasonlította, vagyis a tanárokkal az ország első számú közellenségeként számol.

Az Orbán-kormány a migránshelyzet megoldása megerősítésére népszavazást kezdeményezett. Jelmondatuk: egyetlen illegális bevándorlót se az országba! Akkor a következő lépés újabb népkérdezés lenne: Ki a tanárokkal a társadalomból! Tudással mételyezik az ifjúságot, szakmát adnak a kezükbe, és főleg mernek véleményt mondani. Az utolsó olyan értelmiségi társadalmi réteg, mely eléggé nagy létszámú, hogy munkája és véleménye országsorsot befolyásoljon. A jelenlegi rendszernek nem kellenek az észérvekkel vitába szállók, a jó érdekében akadékoskodók.

A pedagógusok terjesztette pestisnek, a tudásnak mindössze két ellenszere van: az egyik a butaság, a másik a politikus. Az országvezetésnek buta birkák kellenek, akik vezéreik agyalmányait gondolkodás nélkül helyeslik, elfogadják. A politikusok pedig mindent megtesznek, hogy az ész, világosság ellenében a sötétség, a butaság váljon uralkodóvá. Könnyen manipulálható masszára van szükségük.

A pedagógusok ellen fordulás az „oszd meg és uralkodj” alapján történik. A népnek kell egy ellenségkép: a tanár keveset dolgozik (van közel három hónap szünetük – aminek nagyjából fele az igaz), minden évben fizetésemelést kap, veri a gyereket, meg pedofil. Ennyi hallatán a zsebben ki is nyílik a bicska. Az utóbbi hónapokban megnőtt a tanárverések száma. Ha a kormány továbbszítja a pedagógusellenes hangulatot még lincselés is előfordulhat.

És míg az istenadta nép az eléjük vetett pedagóguscsonton nyammog, országunk felkent nagyjai nyugodtan folytatják kisded játékaikat (vagyongyarapítás nemtelen eszközökkel, koncvetéssel szolgalelkű szavazótábor megtartása, népcsoportok egymásra uszítása). Azért jó, ha tudják: addig jár a korsó a kútra…

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.