Az ázsiai kultúra szerelmesei találkoztak

Mochi

Idén tavasszal is összegyűlt az ázsiai kultúra szerelmeseinek embertömege Debrecenben, a Tócóskertben. A Medgyessy Ferenc Gimnáziumban idén 9. alkalommal rendezték meg az Országos Szerepjáték Anime és Képregény Eseményt, röviden az OSzAKE-t.

Az idei évben a programot megelőzte az újdonsült kabalaállat, Mochi, a tanuki elnevezése, akinek a nevéről az OSzAKE Debrecen közösségi oldalán lehetett szavazni. A tanuki egyébként a Kelet-Ázsiában őshonos nyestkutyának felel meg, de több japán mondában is szerepelnek, amikben az alakváltó képességeikkel tréfálják meg az embereket. A mondabeli ismertetőjelük közé tartoznak a hatalmas heréi, melyeket gyerekdalokban is megemlítenek.

Maga a rendezvény a 10 órai kapunyitással kezdődött, viszont a belépőjegyeket már jóval előtte, a külső kapunál lehetett megvenni, így a bejutás jóval gördülékenyebben zajlott, mint korábban. A hivatalos megnyitó után elkezdődtek az izgalmasabbnál izgalmasabb programok, mindenki megtalálhatta a neki legjobban tetszőt.

A már megszokott helyszíneken a már megszokott programfajtákkal találkozhattak a látogatók, így például az előadóban meghallgathatták többek között Váradi János bemutatóját a Túlélők földje - Tűzvihar című játékról, de Halmi Zsolttól is meg lehetett ismerni egy képregény elkészítésének folyamatát. A japán teremben ezúttal is olyan táblajátékokat lehetett kipróbálni, mint a go, shougi vagy tangram. Idén is különleges teákat lehetett megkóstolni a teaházban, amely a délben kapott ingyen sushi mellé igazán jól esett.

Idén is kedveskedtek a szervezők kincskereső játékkal, ami ezúttal szerepjáték formájában valósult meg. A feladatok ezúttal jóval interaktívabbak voltak és különböztek is a harcos, íjász és varázsló útvonalai. Hogy egy feladatot megemlítsek, a Hétmérföldes Csizmát csak némi tánctudás megmutatásával lehetett megszerezni.

A program lezárását jelző tombolasorsolás előtt szokás szerint harcművészeti csoportok bemutatóit lehetett megtekinteni a Capoeira Hungria, Bujinkan Hoshi Dojo Nitó-jutsu és a Seishin-ryu Kiyosumi Karate SE jóvoltából. Ezt követte az eredményhirdetés, majd az izgalmakkal teli sorsolás, ami után jött a kapuzárás és a látogatók élményekkel és nem kevés tárgyi emlékkel indultak hazafelé.

Gali Lajos

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.