Aritmika – hiánypótló kezdeményezés

A ritkábban hallható zenék estje

„Az Aritmika nem titkolt célja, hogy egy estén keresztül szokatlan és kevésbé előtérben lévő elektronikus zenék kerüljenek a palettára” – szól az esemény bemutatója. Április 14-én, pénteken olyan underground elektronikus zenei rendezvény otthona lessz a Malter, amely egészen újszerű löketet adhat a cívisváros kulturális életének.

A Manír kulturális szerveződés által fémjelzett rendezvény, az Aritmika alapvető célja, hogy a zenei életét tekintve alapvetően pörgős, színes, széles választékot kínáló Debrecen belvárosában egy kicsit azok a műfajok érjenek el a könnyűzene kedvelőihez, amelyek ritkábban hozzáférhetők élőzene formájában. Ehhez nyújt segítséget a Malter, amely otthont ad április 14-én a rendezvénynek. Mindez pedig szükségszerűen elengedhetetlen ahhoz, hogy az alapvetően széles könnyűzenei paletta újabb igényes tömegkulturális elemekkel bővüljön. Ezen az estén nem a szokványos hip hop – trap-techno elektronikus műfajkínálat vár majd a publikumra. Azaz, nem egészen. Ezeknek a közismert, közkedvelt slágerműfajoknak ugyanis alternatív formái kerülnek előtérbe. Az Aritmika programjának jelentős részében a gyakran – korántsem feltétlenül pejoratívan –, némileg szlengként zajzeneként emlegetett stílusirányok elevenednek majd meg, könnyed nyitányt követően. Még mielőtt bárki rosszra gondolna, korántsem a kakofónia zavarára kell ez esetben gondolni, hanem az elektronikus zene akár kísérleti jellegű, intenzív, dinamikus megjelenésére.

A műsor 20 órakor kezdődik majd. A felvezetőben a relaxáló, kellemes dallamvezetésű, mégis sodró, lebegő lofi hip hop érkezik, ezután pedig megremegnek a falak. A BPM-értékek felpörögnek. Lesz majd dubstep, breakbeat, de a techno kedvelői sem maradnak majd auditív élmények nélkül. Olyan előadókkal is lehet majd találkozni, akik egyáltalán nem ismeretlenek a cívisvárosban, hiszen például már a Made in Debrecen Fesztiválon is bemutatkoztak. Hogy egy kicsit újra a szervezők szavaival éljünk: ezúttal várható tekergőzés, bólogatás, meglepődés. Mindez ráadásul teljesen ingyen, a becsületkasszával pedig a Manír további kezdeményezéseit lehet majd támogatni.

Az esemény elérhető: https://tinyurl.com/aritmika

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.