Andy Vajnáé lehet az internetes szerencsejáték is

Budapest, 2014. július 4., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint Andy Vajna volt producer lehet a pénteki nap nyertese azért, mert a korábbi kaszinóüzemeltetési jogok mellett „az internetes szerencsejáték is az övé lehet” - erről Vadai Ágnes beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A független képviselő emlékeztetett arra, hogy korábban nemzetbiztonsági okokra hivatkozva betiltották a nyerőgépeket, aminek következtében nagy mértékben nőtt a forgalom azokban a kaszinókban, amelyekben továbbra is megmaradhattak ezek a gépek. „Nyilvánvalóan Andy Vajna ebből a nyerőgépbetiltásból is profitált” - jelentette ki a politikus.

Ezt követően hangsúlyozta, hogy a becslések szerint az is „egymilliárdon felül ajándék volt” Andy Vajna számára, amikor a játékadóból levonhatóvá tették a koncessziós díjat. Azt is kiemelte, hogy a kormánybiztos nyerte el a Budapesten és Pest megyében létesíthető mind az öt kaszinó üzemeltetési jogát.

A független képviselő úgy fogalmazott: a szerencsejátékhoz kapcsolódva Andy Vajna neve mellett gyakran felbukkan Rogán Antalé, a Fidesz frakcióvezetőjéé. A DK ezért azt szeretné megtudni, hogy milyen baráti, üzleti, haveri vagy rokoni kapcsolatban áll a két férfi - mondta. Vadai Ágnes megkérdezte azt is, hogy „miért jár folyton közben szerencsejátékügyben Rogán Antal, és miért készteti erre” a Fidesz-frakciót is, továbbá tudni akarja, hogy a frakcióvezetőnek konkrétan milyen szerepe volt a nyerőgépek betiltásában.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.