Állótaps az oDEonban: Anconai szerelmesek

Az előadás szereplői és szervezői

Egy csepp Olaszország, romantika és lelkes csapat. Ennyi a receptje egy minden részletében kiváló előadásnak, még, ha a színészgárda valójában nem is profi színészekből áll.

Csáki Szabolcs rendezésében az Egyetemi Polgárock csapata vitte színpadra az Anconai szerelmesek fortéllyal és érzelmes fordulatokkal teli életét. A nézőtér tele, a függöny pedig felgördült. Előléptek azok az egyetemi polgárok, akik másnap már civil mivoltukban végzik mindennapi teendőiket, legyen szó akár oktatásról, igazgatásról vagy sportszervezésről. A darab ízig-vérig olaszos hangulatba hajtotta a nagyközönséget. Dél-európai zeneklasszikusok csendültek fel átdolgozott formában, természetesen magyarul, de egy-egy híres dallam végén itáliai nyelven elhangoztak eredeti sorok is. Az amatőr, pardon, immár félprofi színjátszók pedig semmi jelét nem közvetítették annak, hogy ők hétköznapi személyükben nem is a színpad deszkáját koptatják.

Ami a történetet illeti, Anconában, egy olasz kisvárosban játszódik, mely életét egy váratlanul felbukkant muzsikus, Luigi és a helység leggazdagabb emberének, Don Tomao nevelt lányának, Luciának románca kavarja fel. A szál innentől kezdve, ahogy azt illik, latinosan válik szövevényessé. Egymásra találnak elszakított testvérek, apa és lánya, régi szeretők, no, meg persze szerelmek és barátságok szövődnek. Mindez a környezethez maximálisan hűen átformálva. A poénok között elcsattantak olyan szófordulatok is, amelyek Anconával Debrecent, akár épp a Teniszke kávézót állították párhuzamba.

A publikum állva tapsolta a kiváló hangulatú produkciót. A szereplők Végh Veronikától, az oDEon társulatvezetőjétől, illetve a rendező Csáki Szabolcstól oDEon-színészdiplomát vehettek át. Így, ha nem is hivatásossá, de hivatalosan is félprofivá léptek elő. Meglepetésképp a kiemelkedő siker és az Egyetemi Polgárock születésnapja ünnepléseképp különleges torta várta az összes résztvevőt. Maszkban, ám annál felszabadultabban köszöntöttük tehát a debreceni színjátszás újabb mérföldkövét. Összegzésképp nyugodt szívvel merem állítani: az Anconai szerelmesek, vasárnap este látott köntösbe bújtatva egyaránt hiánypótló és maradandó élmény.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.