Aknák a járda mellett

Mi a megoldás, ki a felelős?  Fotó: pexels

Debrecen belvárosában ritkán számítanak a járókelők kellemetlen meglepetésekre, a nem helybéliek még kevésbé gondolnak arra, hogy „kalandozásaik” során sötét, büdös foltokkal gyarapodhat lábbelijük.

Sajnos, a cívisvárosban eddig tapasztaltak miatt különösen is döbbenetes lehet a látvány, hogyha a központtól sétálva is csak néhány percnyire fekvő városrész csendes utcáin, a járdák melletti füves területeken emberalkotta nyomokat vélünk felfedezni. Mégsem lehetetlen. Hogy ki készíthette? Rejtély. Talán fedél nélkül kóválygó, lehet, hogy olyasvalaki, aki számára egy ilyesfajta „megnyilvánulás” nem megbotránkoztató.

Első tapasztalásra úgy gondoltam, a Lórántffy utcai csinálmány véletlen baleset, ami esetleges biológiai okok miatt megfékezhetetlen volt. A Fazekas utcán, majd a Pacsirta utcán is megkerült, méretes romok azonban már kizárják ezt az eshetőséget. Szárba szökkent a gondolat, vajon várat-e még magára a környéken néhány váratlan csomag!? Az alkotókedv kiélésére megannyi alternatívát kínál az élet és a kreativitás, no, de épp a legkörülményesebb, legtöbb piszkot maga után hagyó formuláját alkalmazni a teremtő képességeknek? Kissé kellemetlen…az elkövetőnek rövid távon, a környék házaiban élőknek azonban már annál huzamosabb és undorítóbb probléma.

Magam Barna vagyok, nevem alapján mindenképpen, apai ágon több generációra visszamenőleg. És valamennyi Barna, s barna (hajú, szemű) nevében kikérem magamnak, hogy ezt a színt ilyen alpári módon gyalázza meg bárki is. További kérdéseket vet fel, kinek a feladata volna az ehhez fogható jelenségeket feltartóztatni. Azt gondolom, a tetteseket elkapva jobb elejét venni ennek a történetnek, s tenni a tiszta és egészséges Debrecenért – ha már az alig  néhány nyilvános mellékhelyiségig nem érnek el azok, akiknek ennyire sietős. A Piac utcán és a Csapó utcán találhatók ilyen alkalmatosságok a központban, legalábbis, ha épp működnek. Szerencsésebb lenne tehát ezt mihamarabb orvosolni, mielőtt még elkezdődik a sötét anyag egymáshoz vagdosása – a tömeges sárdobálás.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.